Post uit de Vergetelheid binnenkort te bezichtigen

IMG_3466De eerste plaatsingsdatum komt steeds dichterbij: vanaf 22 oktober staat de tentoonstelling Post uit de Vergetelheid in Biblionova Sittard.

Met authentieke brieven en briefkaarten uit getto’s en nazi-kampen vertelt de tentoonstelling het verhaal van vervolging en vernietiging in de aanloop naar en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De poststukken zijn de sporen die mensen op hun reis hebben nagelaten. Sommigen overleefden, velen niet.

We volgen de reis van drie hoofdpersonen – een pubermeisje, een verzetsman, een jonge man – en hun familie vanuit hun woonplaats in Nederland langs kampen en getto’s. Hun geschiedenis wordt in korte films verteld door drie vertellers: Karsu over het Joodse meisje Wanda Verduin, Ad van Liempt over de verzetsman Nico Peeters en Natascha van Weezel over de Joodse man Jules Schelvis. De films kunnen op deze website worden bekeken.

De tentoonstelling gaat in op de vraag welke betekenis dit verhaal over communicatie, censuur, misleiding en privacy(verlies) heeft voor nu.

Luciana-MacalusoDe laatste loodjes voor het projectteam en Bruns, maar het wordt prachtig. Kijk voor meer informatie en bezichtigingslocaties op de website www.pudv.nl